Vi bryr oss

Historien om No Limitations og Call2action.

Call2action er en gjeng med mennesker som liker litt utfordringer og frisk luft. Sommeren 2014 var vi fem stykker som tok sykkelen fatt på landeveien fra Trondheim – Oslo.

Vår gruppe på fem ryttere varierte i kjørestyrke, men på humør var det relativt likt. Vi koster oss alltid på tur! Det varte ikke mange milene før vi traff på fem andre ryttere som også syklet som et team i dette rittet.

Litt tilfeldig, eller så var det muligens de første rytterne vi møtte som lo av vitsene våre. Vi ble i hvert fall enige om å sykle sammen et stykke. Kapteinen på gruppen informerte oss tidlig om at gruppen var på ettervern. Fire av de fem rytterne hadde vært tunge rusmisbrukere. I snitt 10 år på kjøret.

Vår gruppe hadde ingen tidslimit, og det var ingen som ventet på oss i mål. Vi satte oss da et nytt mål for turen: Vi ville hjelpe til med å få denne gjengen fra No Limitations i mål.

Turen var lang og gruppen vår brukte god tid. Tempoet og det gode humøret førte til at gruppen vokste. Vi var etter hvert 17 stykker som holdt sammen godt og vel 2/3 av løpet.

Når det var 180 km igjen til mål, ble det oppkast og veldig nært fosterstilling for en av No Limitations-rytterne. Nye klær, en fast hånd i ryggen og masse vilje fra rytteren selv, gjorde at målstreken ble passert til slutt. 25,5 timer var noe lengre tid enn planlagt, men tårevåt velkomst fra familie og venner ventet på No Limitations når de kom i mål. Det veide opp for litt ekstra såre rumper.

Veien videre

No Limitations er styrt primært av to jenter. Grete som har vært narkoman selv og Lene som er fysioterapeut. De har brukt Grete sine erfaringer med trening, oppfølging og krav fra hjertet som rettesnor.

Vi i Call2action føler oss heldige som har fått muligheten til å være med å bidra til de verdiene som No Limitations står for. Menneskeverd på riktig måte.

Call2action besluttet etter Trondheim-Oslo å støtte No Limitations både med tjenester og kapital. Det viktigste er som så mange ganger før: Penger. Vi satte oss derfor mål om å samle inn 400.000 kroner til No Limitations.

Dette klarte vi sammen med noen av våre samarbeidspartnere, og med denne støtten kunne No Limitations få inn opptil åtte nye mennesker som får økt muligheten til å holde seg rusfri.

Call2action startet med å kjøpe den første sponsorpakken selv. I vår bransje er det normalt med Kickback. Dette er noe som vi ikke har benyttet oss av. Vi tar alle inntekter som kommer fra Kickback fra kanaler vi har avtaler med, og lar de gå uavkortet til No Limitations.

Vi er derfor trygge på at No Limitations vil få nye brukere som kan glede seg over en fast kjærlig hånd.

Statlig støtte

Da vi traff No Limitations for første gang, viste det seg at det offentlige ikke hadde mye vilje til å støtte prosjektet. Derfor er det nå fantastisk å se at Stortinget i senere tid har bevilget støtte til No Limitations og bidratt til at de kan fortsette sitt arbeid.

Håper det er mange andre som finner inspirasjon til å være med å sponse denne fantastiske gjengen.