Søkemotoroptimalisering (SEO)

Hvorfor er søkemotoroptimalisering viktig for norske bedrifter?

Søkemotoroptimalisering (SEO) handler om at din nettside skal rangere så høyt som mulig i det organiske søket på Google eller andre søkemotorer. Viktigheten av at din nettside rangerer høyt i det organiske søket har aldri vært større. Årsaken til dette er at 93 prosent av all handel i en fysisk butikk starter med at kjøperen først har innhentet informasjon på en nettside. Da er det essensielt at nettopp din bedrift kommer frem når nettbrukere søker etter tjenester som din bedrift tilbyr.

Google sin søkemotor har algoritmer som til enhver tid gir deg de nettsidene som Google mener er det beste svaret på spørsmålet du har stilt i søkefeltet. Søker du etter ”tannlege” vil Google lete gjennom utallige nettsider for å finne nettopp den beste tannlegen til deg. Algoritmen baserer svaret sitt på blant annet innholdet på nettsidene og ikke minst brukervennligheten på siden. Det er ingen hemmelighet at brukerne som oftest velger de øverste resultatene som Google finner frem.

SEO sørger for at din bedrift får mer organisk trafikk. Dette er også den beste trafikken!

Sindre Bjerga
Content Manager, Call2action AS

Hva skaper en SEO-vennlig nettside?

Ønsker du at din side skal rangere høyt er det flere faktorer som spiller inn. Innholdet på siden er den viktigste faktoren, men elementer som intern- og eksternlinking, meta-beskrivelser, bildetagger og head-tagging spiller også en viktig rolle. For å skape en nettside som Google finner relevant for brukerne er søkemotoroptimalisering (SEO) ofte et helt avgjørende tiltak.

Call2action-modellen: SEO

Når vi i Call2action utfører SEO-arbeid for våre kunder er det etter vår egenutviklede modell som vi har hatt svært stor suksess med for våre kunder. I vårt SEO-team har vi en tekstforfatter og SEO-ansvarlig som har ansvaret for innholdet på siden, samtidig som vi har dyktige webutviklere som tar seg av det tekniske aspektet ved vår SEO-modell. Dette sørger for at vi har høy kompetanse i alle ledd.

SEO – Analyse, tekstredigering, teknisk redigering, oppfølging og måling.

Google sine algoritmer endrer seg stadig og det er derfor en viktig del av vår hverdag å holde oss oppdaterte på SEO-trendene i markedet. Dette er et av våre suksesskriterier.

Call2action hjelper deg med både analyse og optimalisering slik at din hjemmeside treffer flest mulig potensielle kunder. Vi har gjennom de siste årene opparbeidet oss en hel del referansekunder som forteller om vårt SEO-arbeid og hvordan det har hjulpet dem til økt trafikk og til flere konkrete henvendelser gjennom det organiske søket på nettet.

Velg riktige søkefraser når du skal utføre SEO på din nettside!

Når man skal jobbe med SEO er det lett å gå i fellen ved å kun utføre SEO på hovedtjenestene som en bedrift tilbyr. Det som mange glemmer, er å kartlegge hvilke ord/søkefraser som gir de riktige søkene. Et eksempel kan være en nettbutikk som selger kontorrekvisita. Det søkes på, og selges 200 kulepenner en måned til 7 kroner pr stk. Samtidig søkes det på, og selges to kontorstoler til 3000 kroner pr stk.

Selv om det er mindre søk på kontorstoler enn på kulepenner, gir det potensielt mye mer verdi å utføre SEO-arbeid på kontorstoler.

Det er viktig å huske at en slik kartlegging er unik for hver enkelt bedrift. Call2action sørger for at din bedrift utfører SEO på riktige ord og fraser gjennom vår grundige kartlegging i forkant.

Få et tilbud!

Søkemotoroptimalisering – Et av de viktigste elementene innenfor norske bedrifters markedsføring på internett.

Spør oss!

Ta kontakt med oss i dag! Vi står klare til å hjelpe deg.