Søkemotoroptimalisering (SEO)

Søkemotoroptimalisering (SEO)

Hvorfor SEO?

Vi tar for oss viktigheten av søkemotoroptimalisering (SEO) og hvorfor enhver bedrift bør anse dette som et naturlig og viktig område i sin markedsføringsstrategi.

Digital markedsføring er i 2016 en nødvendighet for de aller fleste bedrifter.

For mange kan det virke som et sammensurium av annonseringer, kampanjer og målinger av all mulig trafikk. Likevel er det ofte slik at kundene ikke finner veien til nettopp din bedrift når de søker på nett.

Det manglende elementet i den digitale markedsføringen kan være søkemotoroptimalisering, eller SEO som det forkortes.

SEO har i flere år vært brukt som en av de viktigste faktorene for bedrifter når de ønsker å være et relevant valg på nett for potensielle kunder.

Man kan tenke på det slik:

Når vi har et spørsmål eller når vi er på jakt etter et produkt, søker vi ofte etter dette på Google eller andre søkemotorer. Da stiller vi søkemotorene et spørsmål og etter noen få hundredeler har søkemotorene lett frem de nettsidene som de mener gir det beste svaret på spørsmålet vi har stilt.

Hva er viktig når man jobber med SEO?

Så hvordan jobber søkemotorene når de finner frem disse sidene? Hvilke kriterier legger de til grunn for de svarene de gir oss?

Sannheten er at ingen helt vet hvordan søkealgoritmene i denne prosessen virker. Det vi derimot vet er at innholdet og strukturen på din nettside er helt avgjørende for at søkemotorer som Google skal rangere din side i toppen når noen søker etter dine produkter eller tjenester.

Skal man utføre SEO på en riktig og profesjonell måte må man definere hvilke målgrupper vi ønsker å nå ut til, og deretter strukturere innhold og informasjon på en måte som gjør at søkemotorene finner siden din relevant for de som søker. Det handler til syvende og sist om å ha det beste innholdet og den beste strukturen for dine potensielle kunder, slik at de på en enkel og rask måte finner svaret på det spørsmålet de har stilt til søkemotoren.

Bli synlig og vær et alternativ på nett gjennom SEO

Aldri før har det vært viktigere å være et alternativ på nett. Alle er på nett i dag og alle søker etter produkter og tjenester på nett. Er din bedrift ikke et av alternativene når potensielle kunder leter etter dine produkter på nett? Da er det en stor mulighet for at dine konkurrenter er nettopp det.

Call2action har et eget SEO-team som jobber med optimalisering av nettsider hver eneste dag. Vi vet hva som virker og hva vi skal styre unna. Ønsker du å være et alternativ for dine kunder på nett? Ta kontakt med oss og hør hva vi kan hjelpe deg med!