Publiseringssystem og WordPress

Hva er et publiseringssystem?

Et publiseringssystem også kalt «CMS» (Content management System) er en programvare som skal gjøre det enklere for brukere av f.eks en nettside eller nettbutikk å administrere, organisere og publisere innhold. Et velfungerende publiseringssystem gjør det enkelt å oppdatere og redigere informasjon du finner på nettsiden.

Det er viktig at publiseringssystemet er opparbeidet med et godt grunnarbeid for å kunne optimalisere nettsidens synlighet på søkemotorer (SEO) som for eksempel Google.

Hva er WordPress?

WordPress er det mest anerkjente publiseringssystemet i verden for nettsider med en markedsandel på om lag 60-65%.
Hvorfor er WordPress det beste publiseringssystemet?

Det finnes flere grunner til at WordPress er det beste og mest brukte publiseringssystemet ute på markedet:

WordPress gjør det enkelt for brukerne å oppdatere og legge til innhold som eksempelvis kan være å endre tekst, bilder, legge til nyheter og mye mer.

Systemet utvikles kontinuerlig. Dette betyr at WordPress støttes av alle de store nettleserne som for eksempel; Safari, Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox og Opera.

Kodingen til WordPress fører til at søkemotorer enkelt skjønner hva nettsiden inneholder. Publiseringsverktøyet WordPress gir dermed en større mulighet til å komme høyere opp på søketreff hos for eksempel Google.

Grunnet et godt opparbeidet system er WordPress sikret mot ulike hackere og oppdateres ofte. Selvskrevne systemer kan ha vanskeligheter med nettopp dette og vi ser derfor at WordPress er et trygt system å operere i.