6 ting å tenke på før du lager en nettside

Web design og nettsider

Hva er viktig å huske på når man produserer nettsider?

En nettside kan ofte fungere som et butikkvindu for deg og din bedrift. Her kan potensielle kunder myse inn ruten til alle døgnets tider og skolere seg i dine produkter og tjenester.

Seks ting å tenke på før du lager en nettside

Som oftest er nettsiden det første en potensiell kunde ser, og kvaliteten på nettsiden er avgjørende for hvordan dine kunder oppfatter ditt selskap. 9 av 10 kunder slår opp på hjemmesiden før de tar kontakt.
Før du starter arbeidet med å lage en hjemmeside er det et par ting man bør ha klart for seg. I dette innlegget gir vi deg 6 tilsynelatende enkle men ofte neglisjerte, spørsmål som alle eiere av en hjemmeside bør spørre seg.
Hvem er kunden som besøker nettsiden din?

Ikke prøv å tilfredsstille alle typer besøkende på websiden din. Definer din målgruppe og fremhev innhold som er nyttig for akkurat denne typen mennesker. Er de prissensitive? – Inkluder priseksempler. Søker de trygghet? – Legg ved referanser.

Hva ønsker kunden som besøker nettsiden å vite?

Besøkende til nettsiden din vet hva de er ute etter når de er på besøk. Din oppgave er å leie kunden i hånden så de enklest mulig finner det de ønsker, enten det er et kontaktskjema eller priser på ulike produkter.
Husk: Folk er late! Må vi ta to klikk, er det ofte et klikk for mye.

Hva vil du at kunden skal finne på nettsiden din?

Hvilken handling ønsker du at besøkende skal gjøre på hjemmesiden din? Skal de handle direkte? Melde seg på et nyhetsbrev? Når du har definert websidens mål, strukturer siden slik at veien til målet er åpenbar og lett å gjennomføre.

Hvordan finner kunden nettsiden din?

Mer spesifikt; Hvilke medier skal du bruke for å lede kunden inn til akkurat din nettside? Er kundene dine på sosiale medier eller søker de etter dine tjenester på Google? Her finnes det ikke noe fasit for alle hjemmesider, men bedrifter må fokusere innsatsen inn mot de kanalene som gir best nytteverdi for hver krone brukt.

Hvordan opprettholde kontakt med kunden etter de har forlatt nettsiden?

Du har brukt både tid og krefter på å hanke inn relevant trafikk til nettsiden din, men hvordan skal du holde kontakten etter besøket på websiden? Den brutale virkeligheten er at de fleste potensielle kunder som finner nettsiden din, ikke blir kunder, og hvertfall ikke ved første besøk. Gi derfor dine besøkende muligheten til å holde kontakten gjennom ulike kanaler med for eksempel en link til Facebook-profil eller påmelding til deres nyhetsbrev.

Hvem lager nettsiden?

Å lage en god nettside er ingen enkel sak. Vi tilbyr moderne og effektive hjemmesider har et responsivt design som fungerer på alle typer plattformer, og er tilrettelagt for Google. Vi leverer lynraskt og har alltid faste, lave priser.